tisdag 22 mars 2011

Konsttema








Välkomna till konstvandring i mitt hem....
....när jag hör ordet konst tänker jag direkt på tavlor och även om konst innefattar så oändligt mycket mer så landar dagens inlägg på Fabrikens tisdagstema: konst ändå innanför ramarna. 




Jag har nog alltid gillat att flytta om bland tavlor och är en sån person som aldrig slänger en tavla, knappt ens om den gått sönder. Men några av mina favoriter för tillfället är treenigheten i översta bilden där en gammal IKEA-tavla samsas med Rousseaus Drömmen (inköpt på MOMA i NY, fantastiskt konstmuseum!!) och ett foto på morföräldrarna och mig. När vi flyttade in bara satte jag dit dessa tre och sedan dess har de blivit kvar.....uppenbarligen gillar jag kombinationen!



Tavlan under är en av mina fem "äkta tavlor". Dess historia började en kall och trist höstdag då en spontanresa till Prag blev av och jag hittade en liten gränd med en svår konstnär som gärna ville bli känd och målade så vackert att det nöp i hjärtat. Hans två vänner fångade mitt öga och gör mig glad varje gång jag ser den.











Senaste tillskotten i samlingen är två stämningsfulla svartvita foton plus två andra bilder, slumpmässigt urklippta ur tidningar. Dessa fyra fick inviga tavellisten, monterad för att rama in sängen. Men vet ni.....bäst gillar jag nog ändå bilder på personer och saker man älskar och jag skulle tro att listen kommer att ha många konstellationer framöver :D



En underbar kväll till er!
 

2 kommentarer :

  1. Men vilken snygg tapet!

    Foton i ramar är alltid fint.

    Ha det toppenbra

    SvaraRadera
  2. Ibland är det svårt med tavlor på väggarna, tycker jag.
    Vill gärna byta ofta, precis som du säger så blir det olika motiv utefter tiden som går.
    Men svart/vita går alltid hem hos mig..snyggt.

    Kraaam

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥