tisdag 9 november 2010

Sneak peak på huset innifrån






Hej vänner!



Hoppas att ni mår bra denna tisdag.
Jag var jättenervös när jag i morse körde med sommardäck på snökantade vägar.
Som tur var gick vägen direkt till däckfirman och nu har Torpedo sprillans nya vinterdäck.
Så nu säger jag bara: Bring it on!


Igår lovade jag att jag skulle vsa lite bilder från nuvarande status i huset och här är de :)
Bilden ovan är tagen i den lilla hallen som leder till två sovrum, vårt sovrum till höger.
Till vänster kommer man in i det som nu är kombinerat gästrum/dressingroom och
i anslutning till det rummet ligger klädkammaren ( som redan är nästan fylld ;) )






Vårt sovrum med nya fondtapeten från Laura Ashley.
Pappa hjälpte oss att sätta upp den och annars hade det nog aldrig blivit så fint.
Svaret på frågan "Hur svårt kan det vara?" är inbland att det iaf kan vara pilligare än man först tänkt...






Som en katt bland hermelinerna ligger denna ensamma lakritsstjärna kvar bland alla skumtomtar.
Visst är skumtomtar jättegoda!! Jag vet inte om det är för att man bara äter dem under en del av året eller vad, men jag köper gärna en påse så fort de dyker upp i affären.


I bakgrunden ser man mormors och morfars gamla fåtölj som fått vita armstöd och ett fårskinn på sitsen. På golvet har jag tillfälligt satt min nya favoritlampa från Indiska. Den syns lite bättre i ett gammalt inlägg: Religth my fire.


Sist men inte minst kommer en bild från hemmets hjärta.
Jag hoppas att köket framöver kommer att bli välbesökt av familj & vänner.
Med ett större bord får alla plats och jag ser fram emot många goda måltider!






Ha en skön kväll!
Och ni som ännu inte är hemma får ta det försiktigt på de hala vägarna.


Stor kram
Marie



5 kommentarer :

  1. Det ser ju jättefint ut!! Är det bara sovrummet som har piffats till eller flera rum? Köket är jättefint! Görfin lampa och läckert med snedtaket. Jättekul att få se hur ert hus ser ut och hoppas på fler bilder. Gärna före/efter bilder.

    Vi väntar på vår nya ytterdörr och ska då passa på att fixa till hallen....igen....som jag skrev tidigare, ångrar man sig är det ju bara att göra om ;-) Vi har nu målad vägg i nån caffe lattefärg men ska tapetsera med vit tapet. Gillar inte riktigt målade väggar, de är så svåra att hålla rent. Byrå för alla vantar och mössor inhandlades igår och ska nu monteras.

    Grönbergs Interiör var stängt i lördags :-( Såg att de hade Zinkhus från Walther och Co så det får nog bli en resa snart igen. Inget ont som inte för ngt gott med sig :-) Grandmas fick iaf ett besök, där skulle jag kunna tillbringa många timmar. Jag får alltid hemlängtan när jag är där, blir så inspirerad att jag vill åka hem och städa och dona direkt! Fina saker inhandlades där.

    Skumtomtar är jättegott! Brukar inte nöja mig med påsar utan går på plastburkarna direkt.

    Ha en fin dag och njut av att få fixa och dona!

    Kram Jessica

    Ps. Håkan var så klart helt fantastisk! Ds.

    SvaraRadera
  2. Oh! vad fint det blev med den nya tapeten i sovrummet, även den målade väggen i köket är läcker. Det var roligt att vara med i helgen och se ert fina hus.

    Ha det bra resten av veckan och kör försiktigt i halkan.

    Kram mamma.

    SvaraRadera
  3. Hej Fining!

    Vad SKOJ att se bilder på ert hus och vad MYCKET ni hunnit med redan! Jag och Fredrik har ju snart bott i vår lgh i en månad och knappt hunnit packa upp flyttkartongerna än...men så har jag flängt som en skållad råtta mellan Göteborg och Stockholm de senaste veckorna också. Sitter på X2000 på väg hem till Göteborg nu och håller alla tummar jag har för att vi inte ska fastna i snökaoset på vägen hem...vill också hem och pyssla och dona.

    Ser jättemycket fram emot att få komma och hälsa på i ert nya hus och ta en fika snart. I helgen är Fredriks föräldrar på besök, men nån dag i nästa vecka kanske? Om inte annat är ni välkommen på fika i Haga anytime :)

    Ser fram emot massa fler bilder - speciellt på kaminen som jag är GRYMT avis på!

    KRAM!

    /Cissi

    SvaraRadera
  4. Vad roligt att se! Det ser ju fantastiskt fint ut. Gud vad roligt att flytta till hus. Lycka till med allt och glöm inte att sitta ner och njuta av skumtomtarna emellan allt fixande.

    Kram Caroline

    SvaraRadera
  5. Halloj!

    Tack för alla fina kommentarer om huset! Vi har målat om de två minsta rummen i neutralt vitt men planerar att tapetsera det ena till helgen. Har hittat en jättefin lite skimrande ljusbeíge tapet med blommönster. Hoppas att det blir bra. Jag håller helt med dig Jesscia om att det är lättare att hålla rent tapeter. Sen ser det med klätt och "ordentligt" ut :)

    Fast jag är ett fan av att måla för att det är så lätt att se en grundförändring. Nu när vi flyttade in var det skönt att få sätta sin egen stämpel och få bort alla fula märken och hål i väggarna.

    Grandmas har väldigt mycket fint och det är en välbesökt affär av mig. Även Hagahem är mysigt. Cissi, du bor ju så nära nu så det kan bli farligt. Men bäst måste väl ändå vara att ha så många goda brunschställen precis utanför dörren?

    Jag ses gärna snart Cissi! I helgen har jag tyvärr beredskap och vet inte om vi kommer in till Göteborg, men i veckan måste man väl kunna hitta en tid! Jag hade iof gillat en söndagsfika :)jag är så nyfiken på hur er lägenhet ser ut.

    Annars är man välkommen hem till oss. Det är så roligt med besök! Jag hoppas att du mamma och syster hinner komma ner för en tjejhelg innan jul. Tänkt vad fint att få baka lussebullar och handla julklappar ihop :)

    Stor kram alla!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥