söndag 24 november 2013

Min hemstad


.HEJ.

I veckan var Viktor och jag hemma hos mina föräldrar i Uddevalla.
Det var så himla fint och mysigt att jag bara njöt. För jag har kommit på att det ibland kan vara skönt att inte enbart vara mamma utan att även tillåta sig att vara barn igen.

Vi kom upp vid lunch, innan föräldrarna slutat jobbet, så för att fördriva lite tid tog jag en promenad i stan. Det höll på att julpyntas för fullt och jag fick sån julstämning att jag ville leta fram adventsljusstakarna med en gång. När jag bodde hemma var det kanske inget som jag tänkte på sådär jättemycket men nu var det otroligt stämningsfullt och jag hade gärna varit med när de tände allting. Men det var rätt kallt så efter en stund räddade vi oss in i värmen på pappas jobb för en fika och för att se hur han har det. Gissa om det var många där som sa snälla saker till Viktor? Vägen till mitt hjärta går numera definitivt via Viktorvälvilja! Inget snack om den saken!

Det är alltid så roligt att se att ens gamla favoriter ligger kvar och en sån var Salong pärlan där jag brukade klippa mig. Det var sig likt förutom att det numera såg större och lite finare ut och sen hade det öppnat en ny ekobutik tvärs över gatan där man kunde köpa nybakt surdegsbröd från Ulvesund. Lyx!

Lejas café såg ut att bjuda på lika mycket godsaker som vanligt men det var på Einars jag köpte den maffigaste morotskakemuffinsen jag sett på länge. Tur att pappa och jag delade! En annan bra sak var att kyrkans klocktorn numera inte ser lika läskigt ut som det kunde göra när jag var mindre. Lite läskigt, men helt ok och snarare lite pampigt.

Idag blir det istället nya vägar som ska utforskas för vi ska testa brunchen på Onsala herrgård. 
Hoppas att den är lika mastig som den låter för min mage knorrar redan.

.HA EN FIN SÖNDAG.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer :

  1. Kunde inte kommentera på förra inlägget - vet inte varför- tog för lång tid och tajmade ut på ngt sätt - mysigt med minitrip till Uddevalla med V ! En stad som jag faktiskt inte varit i ... lite pinsamt när det är så nära men jag åker ju mest söderut. Kram

    SvaraRadera
  2. Så fina bilder :) Och EKO-butiken i stan är ju bara så mysig!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥