lördag 25 maj 2013

Viktor - En stilstudie
Äntligen helg!
Veckan har varit lång för Viktor har massa ont i magen och bara gråter och gråter.
Eller gallskriker är mer rätt ord. Den lilla kroppen knyter sig och ansiktet skrynklas ihop till en röd tomat samtidigt som han river sin tunna hud med naglarna. Inte hade jag trott att en sån liten människa på ynka 3.7 kg kunde låta så mycket och så länge. Röstresurserna är det inget fel på och kanske har vi en framtida operasångare i spjälsängen. Men just nu är det bara jobbigt. Även om jag utesluter mjölkprotein i maten verkar han ha det tufft och man vet inte vad man ska göra för att trösta. Hjälp!! 

Men så plötsligt stillar han sig en stund och är så underbar att man bara vill ta in allt på en gång. Den underbara doften, de sidenmjuka tårna och de näpna små ansiktsuttrycken. Jag älskar honom oändligt och gråter och skrattar på samma gång när jag ser hur han nöjt vevar runt. Skrattar för att han är glad en stund och gråter för att han ska behöva ha en sån jobbig första tid här på jorden. 

stjarna

Men ni då? Har ni en fin start på helgen?
Vädret är ju hur skönt som helst och jag ser att många grannar börjar titta ut i trädgårdarna.
Jag hoppas kunna komma ut på en barnvagnspromenad lite senare. Och kanske, kanske hinner vi så lite fröer ute i landet. 

KRAM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer :

 1. mamma/mormor25 maj, 2013

  Ja, det är inte alltid så lätt för en liten bebispojk den första tiden på jorden. Det är mycket som ska fungera och stämma. Trösten är liten just nu när man säger att det brukar bli bättre. Men tills dess hoppas jag ni härdar ut och att de lugna stunderna snart blir fler.

  Kramar mormor morfar.

  SvaraRadera
 2. Åh, jag känner igen det där, för A hade kolik och det var otroligt påfrestande för alla och det är så svårt att inte veta vad man ska göra....
  Hoppas det snart blir fler och fler stunder då det känns bra och ni kan njuta av tillvaron!

  Kramar Pernilla

  SvaraRadera
 3. Åh det gör så ont i hjärtat när de små har ont i magen. Som mormor här skriver så går det bättre så småningom. Det är dessa olika faser med de små underverken. Hoppas att det blir bättre för Viktor. Sååå fin.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Tack den har varit bra!
  Ni hittar snart en väg som funkar och sen kommer ni inte ens ihåg att ni hade det jobbigt i början.

  Ha en toppen helg!
  Kram Kia

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!
  Såååå jobbigt när de små inte är nöjda, men det gäller bara att mata, trösta, bära och finnas till. (Och att försöka överleva själv.) Njut av de stunder som ges, det blir bättre och bättre, jag lovar. Försök hitta lite stunder för dig själv så att du orkar och får styrka. Med M provade jag att undvika alla röda grönsaker och frukter och det blev bättre.
  Stor styrkekram Lotta❤

  SvaraRadera
 6. Åh.....båda mina söner hade kolik och det var en mycket svår tid. Stackars liten och stackars er. Det går över som tur är.

  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥