torsdag 30 juni 2011

När ute är inne


Här pågår altanplanering för fullt!


Laseringen är klar och nu är det bara att börja fundera på hur man egentligen vill lägga upp det kommande altanlivet. Jag tänker såhär:

1. En hörna för kryddväxter och annat man kan äta under en pergola (klättrande murgröna och hängande lyktor kan passa här) är både vackert och nyttigt.

2. En solhörna med solsängar och parasoll där man bara kan ligga och lata sig och läsa böcker och annat mysigt som glossiga magasin. Förresten, om ni inte redan gjort det måste ni köpa Femina då man får med en Elle mat och vin, fullkomligt späckad med goda sommarrecept. Jag började direkt planera för soliga långkvällar med grillade persikor, lammfärsbiffar och flädersangria - Mums!

3. En yta där man kan förverkliga mina grillrecept och sedan äta upp godsakerna.

Och där är nog egentligen vår altanyta slut om man inte vill riskera att det ska se rörigt ut. Men tänk så gott det hade varit att ha typ en loungehörna under markisen....och det ser mycket mer inbjudande ut än vårt utebord där man iof sitter bra när man äter...


Nåväl, det är bara att fortsätta klura och drömma.
Stor kram på er!!



PS. Jag kan verkligen tipsa om Jotuns terrasslasyr med pigment. Det blev jättefint med nästan lite "mjuk" finish och de lovar att det ska hålla i tre år. Hoppas, hoppas :D

6 kommentarer :

  1. Vilka underbara bilder! Roligt med altanplanering. Vi har precis byggt nytt trädäck så jag är i slutet av den fasen.
    Tack för tipset om Jotuns terasslasyr. Har sedan förra sommaren försökt övertala maken om att vi ska lasera med den men vi är inte överens. Han har hört att det blir halt på trädäcket när det regnar. Får jag be dig om hjälp att kolla detta vid nästa regniga dag - vilket jag hoppas dröjer lääänge!

    SvaraRadera
  2. Snygga bilder, intressant det här ni diskuterat med halt o icke..ska bli spännande att se framöver. Vill också ha en loungeaktig känsla vid poolen. Är trött på att bara sitta upp..det går säkert bra att äta halvliggandes också.

    Kram o trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Vilka angenämna val du står inför :-)

    Ute är inne just nu. Det är ljuvligt med sommar.

    Ha det fint

    SvaraRadera
  4. Vilka fina bilder du visar och jag ser fram emot att få se bilder på er färdiga altan, låter som du har många bra ideér :)

    Vi ska också bygga altan, förhoppningsvis redan nästa vecka, och det är inte helt enkelt att veta hur man vill ha det, det ska passa ihop med huset och den ska ha ytor för precis som du skriver, kryddor, mat, solbäddar och matplats, det är lite att klura på :)

    Hoppas du haft en toppendag i det fina vädret och vad kul att du kände igen dig på bilderna. Uddevalla är ju inte alltid den roligaste staden, men man får ta tillvara på det som är bra!!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  5. Vilka underbara bilder, tänk att få lägga sig i skuggan i en hängmatta, det är semester det!

    Lycka till med altanplaneringen!

    SvaraRadera
  6. Vilka fina bilder, gillar också tanken att ute är inne. Vi har precis blivit med pergola (bloggat om det) men än har vi inte fixat till det "i" den.

    Ha en fin helg nu 1

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥