söndag 23 juni 2013

Det där med sömn


Har ni haft en bra midsommar?

Vi firade ju hemma och det var himla mysigt. Men också tursamt för Viktors mage verkar ha kapsejsat igen. Tvåtimmarsintervall mellan matningarna som tar en timma (blöjbyte och tröst inkluderat) ger en timma att sova på. Huvudet på kudden och KÖR! Klockan tickar ner! Varje minut är dyrbar. 

Det kan ju knäcka vem som helst och i natt när jag stod vid skötbordet kom tårarna. De rullade för morfar som jag ännu inte kunnat sörja, för Viktors smärta och för hopplösheten i att inte räcka till. Så grät vi tillsammans tills det blev morgon och ljuset gjorde allt lite lättare.

Men nu har alla fått mat och är nöjda.
Och idag har jag bestämt mig för att läsa lite till i boken jag börjat på.

.KRAM.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PS Vi har nu även en plan: 
1. Testa att pumpa och ge i flaska oavsett vad BVC säger. 
2. Se om akupunktur hjälper.
3. Tänka framåt. 

8 kommentarer :

 1. Fyy bubblan så jobbigt för er alla- att inte få sova gör ju vem som helst lite galen och labil;) och det låter som ni har en bra plan för lilla Viktors mage, håller tummarna för att den funkar. Vad är det för bok du läser? Kram

  SvaraRadera
 2. mamma/mormor23 juni, 2013

  Jobbig natt ni har haft. Hoppas det funkar bättre med flaskan, man ska göra det man tror på.

  Hoppas vi kan ge dig lite egen tid när ni kommer hem.

  Ha en fin söndag.

  Många kramar

  mamma och pappa

  SvaraRadera
 3. Gå på er plan. Den låter bra. Och det här med sömnen är svårt. Till slut får man gråta av trötthet. Det är helt normalt. Jag minns många nätter i Linné när jag satt med bebis i famnen och tänkte att det här går över så småningom. Som en halv zombie dag och natt ibland. Styrke-Kram!

  SvaraRadera
 4. Livet har uppförsbackar och nedförsbackar och vissa är tyngre än andra att bestiga men det går och sen är det så skönt när det går nedför igen att man glömmer det jobbiga.
  Ta alla råd du får med en nypa salt och gå på det du/ni tycker känns bäst för det är ändå ni som är föräldrar och känner Vikor bäst!

  Har för mig att jordgubbar kan vara starkt eller vad man ska säga för småbarn. De kan bli prickiga om man äter det och ammar, kanske ont i magen? Inte säker för det var några år sen jag var där men tror man ska undvika det.

  Ha en toppen vecka!
  Kram Kia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jordgubbar har jag också hört. Och lök och choklad mm.

   Radera
 5. Hej vännen!
  Sååå jobbigt att inte få sova, jag vet...det blir bättre. R mådde inte bra av amning så till slut övergick jag till flaskan. Gå efter hur du känner, man måste ju orka också och hitta det som funkar för just er. Ses gärna när du orkar och vi kommit in i vardagen igen efter vår resa.
  Stor styrkekram Lotta❤

  SvaraRadera
 6. Vil bare sende deg ett ❤......

  SvaraRadera
 7. Åååå lilla vän, stackare. Egentligen är det ju viktor som har ont men jag förstår dig precis. Utan sömn blir man inte som människa. Jag grät länge och ofta med Lilly, låt det vara tillåtet. Det brukar kännas lite bättre efteråt. När ljuset kommer som du skrev. Hoppas verkligen att det vänder snart.
  Det där med att pumpa och ge flaska har jag hört andra som testat. Visst är det väl värt att prova. Kör ni Minifom och Semper tillsammans? Magmassage? Såklart. Te kan man ge också har jag för mig... googla. Många andra länder och läkare där rekommenderar teer. Lite lite grann på sked eller i flaska såklart.

  Kraaaaam Linda

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥