lördag 13 april 2013

När bromsarna kan släppa

BB-väskan står packad och jag ser över den lilles säng för femtielfte gången.


.HEJ LÖRDAG.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Plötsligt inser jag att vi kan bli tre när som helst och då menar jag inte om en månad eller så utan vilken dag som helst. Och med ens blir jag rädd! Jag som tidigare känt mig så förväntansfull och glad inför det som väntar är plötsligt orolig och fundersam. Hur känns det egentligen när det sätter igång på riktigt? Är den där molande mensvärken jag känner nu ett första tecken? Det verkar kunna vara så, iaf enligt den snälla sköterskan på förlossningen.

Det känns ungefär som när man tuffat sig upp till högsta punkten på en berg-och-dal-bana och väntar på nästa del. Man är pirrig och rädd och ångrar sig till döds. Samtidigt förstår man att det är omöjligt att kliva av nu. Det är bara att låta vagnen ta en med ner i kringelihopern av loopar och vändningar och hoppas på det bästa. Så just nu sitter jag alltså där på toppen och vet att bromsarna kan släppa vilken sekund som helst. Tick tack, tick tack. Tiden går och jag andas in och ut. Håll inte andan för då gör det visst ont! Nåväl, det är bara att vänta och se...

Stor kram till er!

5 kommentarer :

 1. Kroppen har en fantastisk kapacitet och vi kvinnor har fixat detta sedan urminnes tider - det var tryggt för mig att tänka på när jag fick min första. Det är ju inte som att det aldrig hänt förr, det var bara för mig det aldrig hänt förr! :-) Lyssna på kroppen och barnmorskorna när det blir dags så kommer det gå hur bra som helst. :-)

  SvaraRadera
 2. Åh nu är det väldigt nära. Förstår dina tankar och det var precis så för mig också. Det här var något som jag inte själv kunde kontrollera och jag kunde inte planera in det i kalendern heller. Det kommer att gå bra.

  Om du hinner och orkar, kan inte öppnade den bifogade filen från dig. Vill du kopiera htmla koden och skicka till mig direkt i mejlet?

  Kram kram, tänker massor på dig nu!

  SvaraRadera
 3. Njut! att föda ett nytt liv är det bästa man kan vara med om! Jag har upplevt det tre gånger och skulle gärna få uppleva det igen... :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Snart, snart vännen..
  Bara andas och fokusera på den lille💙 som ska ut till er. Har fått mina 3 med lustgas, den hjälper fint. Belöningen är värt allt, jag lovar!!!!
  Tänker på er!
  Största kramen
  Lotta❤❤❤❤

  SvaraRadera
 5. Jag heja på er, heja heja !

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥