onsdag 14 december 2011

Kära tomten

Foto: IKEA livet hemma


Ge mig en vit jul! Fast inte på det traditionella snöiga sättet (efter två monstervintrar har jag som pendlare tröttnat) men på det mer dekorativa, ljusa sättet. Är det nån mer som känner att det just nu är på tok för mörkt överallt och hela tiden? Jag tycker att man knappt sett solen på ett par veckor nu så jag gör mitt bästa för att lätta upp det hela med ljusa gardiner, plädar och dukar och så MASSOR med levande ljus.


Andra sätt att jaga bort mörkret på är genom att julpyssla. I år har familjen delat upp julmatsfixandet och jag ska bla stå för en del av julgodiset. Så idag tänkte jag göra en batch chokladsweeties beståendes av godtyckliga mängder av smält mörk choklad, tranbär, minimarshmallows och dinkelpuffar. Egentligen är det ännu godare om man adderar ex pistagenötter men syster tål inte det så en sån batch gör jag helt till mig själv. Är det juletid så är det :D

Har ni förresten något favoritjulgodis?
Kram, kram

3 kommentarer :

 1. Tack för din söta kommentar :) Visst är det en härlig tid nu. Läste att du ska göra julgodis... jag är tokig i julgodis! Det är det bästa godiset som finns! Kanske kan man få ett och annat godisrecept hos dig framöver då.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Håller med dig, det är så mörkt och grått nu, har inte tillstymmelse till julkänsla ännu...:( och jag som pendlar också vet precis vad du menar med monstervintrar...Levande ljus och Blossas vita romglögg hjälper mig till julform...

  Om jag har något favoritjulgodis?
  Leilas ROCKY ROAD är min favvis, mums!!

  Loella

  SvaraRadera
 3. Hej! Fin blogg du har. Jag fick tipset av Tina att titta in här. : )
  Jag vill också ha snö och för min del får det gärna komma lika mycket som förra året. Så härligt och jag kommer inte ihåg att det var så himla jobbigt. Har jag förträngt eller? Vet inte men det ljusar upp väldigt mycket och det behövs, vi har inga gatlyktor hos oss.

  Julgodis ska jag baka i helgen för jag skulle stå för det på julafton.

  Ha en toppen helg.
  / Kia

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥