torsdag 7 april 2011

Livet på landet


Foto: Tom JouleHej igen!


Jag märker att jag så sakteliga börjat falla in i det lugna landet-tempot och gärna drar på mig gummistövlarna och trädgårdsjackan som är så lång att även en blivande 32-åring kan ha endast tights under utan att skämmas. Visst är det härligt när man lyckas vara bekvämt klädd och ändå känna sig fin! Min dröm är att varje dag lyckas få den där looking-gorgeous-utan-att-ha-ansträngt-mig-alls-looken. Hur gör man det? För egen del tänker jag att en hjälp på traven kan vara en bra basgarderod med kläder som inte faller i någon av följande kategorier:


1. De man gillat under många år men som nu är för slitna eller oformliga för att användas men ändå ligger kvar av ren nostalgi.
2. De kläder som kommer att sitta som ett smäck bara jag får lite mindre kärlekshandtag.
3. Plagg jag köpt för att jag verkligen tyckte om dem..... 2005....dags att inse att jag nog inte gillade dem så mycket trots allt.


Efter att på tåget igår läst ett utdrag ur Shoppingmanifestet blev jag väldigt inspirerad att försöka se potentialen i de kläder jag redan har och istället för att köpa nytt, magiskt mixa och matcha och finna nya kombinationer och användningsområden för mina favoriter. Värt att testa!? Klurar dock på hur jag ska lyckas trolla fram stilen nedan ur min garderob.... :D Jag fastnade direkt för den senapsgula sjalen. Fint virad är den också....mina sjalar brukar mest sno sig och se lite korvaktiga ut. Någon mer som tycker att det är svårt att få till en fin knut? Som pricken över i sitter min favvoskomodell: ballerinas och jag gillar massor att de har en fin detalj där fram och bryter lite mot den annars rätt enkla stilen.Foto: Tom Joule


Nu väntar cykling (går ju inte att springa så som det stormar ute) och sen romantisk komedi, mys de luxe :D

7 kommentarer :

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Skrev helt fel!! Gör om det:
  Det där med sjalknutar är inte lätt, Helena på Marys House lärde mig en gång men vem tror du glömde det lika snabbt?! Idag hade min snott in sig i väskbandet så jag trodde jag skulle strypas, såg nog märkligt ut där jag stod och 'slogs' med den på Hemköp!
  Attan så det blåser här..

  Må så gott!

  SvaraRadera
 3. Lyckliga dem som bara är sådär naturligt vackra och snygga i vad som helst.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Jag har tips på sjalknutar som jag lärt mig:) Dels den varianten som tjejen på bilden har.
  Sen finns det en som jag gillar stenhårt!
  Den passar bäst på en lite längre sjal.
  Man knyter en knut mitt på. Har knuten fram och för de två ändarna runt nacken och för dem sen från varsitt håll in igenom knuten.
  Voilá en "flygvärdinneknut" som garanterat sitter på plats!
  Hoppas du förstod och prova nu genast, hihi;)

  Kramis

  SvaraRadera
 5. Jag kan inte låta bli att le när jag läser detta. Självklart vill man ju ha looking-gorgeous-utan-att-ha-ansträngt-mig-alls-looken.
  Det gäller att se potentialen i sin egen garderob, där finns nog massor som man inte ser på på rätt sätt.

  Kul också att läsa ditt inlägg hos mig om hur alla bitar föll på plats med HAN och huset! Härligt att höra :)

  Jag önskar dig en riktigt fin fredag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 6. Ja,tänk att det ska vara så svårt att få till det! :o)

  SvaraRadera
 7. Jo, jag strävar alltid efter att se avslappnad chic bohem ut men jag lyckas nog långt ifrån alltid men det är ju bra att jag strävar mot något håll.:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥