måndag 7 februari 2011

Smått och blått

Uppifrån till vänster och ner till höger.... Fat Mateus; Tapet Cottage Toile, Ralph Lauren; Sidobord House Doctor; Fat Relief, Royal Copenhagen/ Royaldesign; Bok Illusionisten av John Fowles.

Godkväll!

Friska, somriga toner av blått, turkost och vitt får mig att drömma om Medelhavet. Men drömmen om det stora blå kan vara närmare än man tror! Det kan vara så enkelt som att rulla ut en blå matta, samla uddaporslin i dessa färger som ett stilleben på bänken. Men lättast av allt är att läsa John Fowles fantastiska bok Illusionisten (inte att förväxla med filmen om två magiker...) som på ett ögonblick tar en med till ett kantigt och mystiskt Grekland.


Foto: Allt i Hemmet
För mig känns blått mer lockande som detaljer, men varför inte skapa en turkos oas ex på lilltoan? Vi har redan ljusblått klinker så varför inte lägga till lite klarblått och kritvitt?

Hur många har inte tittat upp i ett liknande parasoll och lojt pillat med tårna i solvarm sand? Annat väder är det just nu här på västkusten då regnet öser ner och hotar att lura mig att skippa kvällspromenaden :) Bättre att ta en semla och mysa i soffan, eller vad säger ni?Kram, kram

5 kommentarer :

 1. Låter som en bra idé med semlan. Själv har jag en stinn mage fylld med tårta. Måste börja ta tag i löpträningen snart, vädret är för jäkligt just nu.
  Jag behöver inte direkt banta men känslan efter några kilometer är så skööön. Längtar..
  Längtar efter Medelhavet, ska dit i mitten av mars..Fina bilder du plockat ihop, du är så bra på det!

  Kram från tårtTina

  SvaraRadera
 2. Åhh, allt detta härliga blåa får mig att längta till Medelhavet också. :) Sommar, sol och hav. Jag kan behöva värma mig den känslan nu när det blåser upp till storm utomhus. Årets första riktiga storm.

  Ha det så bra och njut av semlan!
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Att skapa sin egen oas så här års är väl precis vad man får göra :-)

  Promenaden skulle ge energi, det rä jag säker på. När man drar sig för att gå ut, men ändå gör det. Då blir den oftast som allra bäst. Detta trots dåligt väder. Vad blev valet :-) Jag hade valt semlan såklart....

  SvaraRadera
 4. Underbart, älskar blått! Vårens projekt här hemma är att göra om i vårt sovrum lite, då blir det lite blått och grått minsann.

  Ha en fin dag!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥