fredag 19 november 2010

Kinas matHejsan!
Gott med fredag, eller hur?Fredagkvällar är så sköna för då står man på den punkt i veckan då jobbet är så nära bakom en det går och den lediga tiden som kommer är så lång som det går :) Ikväll ska jag skippa landetlivet en stund och falla tillbaka in i gamla stadsvanor... ikväll blir det nämligen shopping i stan och sedan middag med vänner på Le Village.


Men om man ska vara hemma ikväll och inte har något att titta på kan jag varmt rekommendera mitt nya favoritprogram! Två torsdagar i rad har jag sett Kinas mat på SVT1 och jag blir så sugen på att laga asiatisk mat att jag knappt vet var jag ska börja.
Allt ser så gott ut och jag är fascinerad över hur huvudpersonerna lyckas trolla fram festmåltider med ganska enkla medel och förutsättningar. Kitchenaid kan slänga sig i väggen, här är det wokpanna och kryddor som gäller :)


Varje avsnitt har ett tema som tofu, chili, orm, vinäger och anka och man får en inblick i olika personers vardagar och deras relation till mat. Hur intressant och underhållande som helst för vem tycker inte om spännande personligheter, god mat och vackra miljöer :)


Nej nu blir det till att göra sig lite fin och sedan åka in till stan.
Ha en jättefin fredagskväll!


Kram
Marie


Images courtesy of SVT


2 kommentarer :

 1. Hemsidan är ett bra ställe att börja. Revbenen i chiliprogrammet är riktigt goda, nudelrecepten är också att rekommendera./Joakim Lindhé

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att just du lämnat en kommentar Joakim! Du om någon, borde ju veta vilka rätter i programmet som var goda. Jag ska prova nudelrecpten. De blir en fin kontrast till all julmat.

  Jag uppskattar dina produktioner och även om jag inte alls sett allt uppskattade jag verkligen Kinas mat och Ubåt 137 på grund.

  Ha det gott!
  Marie

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥