söndag 11 januari 2015

Filmtips

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Godmorgon!

Har ni det bra idag?

Vi (eller snarare småkillarna) vaknar alltid så tidigt så vi har för vana att starta dagen lite långsamt med TV, tidning och massor med té och kaffe. Nu hör jag att det låter mer lugnt och idylliskt än vad det egentligen är, men vi försöker iaf att ta det lugnt och inte kickstarta dagen alltför hårt.

I går lovade jag att tipsa om två filmer som jag sett i veckan och som jag tyckte otroligt mycket om. De var så fina och varma, var och en på sitt sätt.

A birder's guide handlar om en fågelskådande kille som kämpar med sorgen över sin mammas död och det svåra i att förhålla sig till sin pappas kommande bröllop. En dag får han se en utdöd andart och ger sig tillsammans med sina udda vänner ut på en resa för att hitta anden. Skön humor och vackra miljöer.

Philomena prickade mig mitt i mammahjärtat! Judi Dench fick som ung föda sin son i ett kloster och sedan se hur en familj adoperade honom mot hennes vilja. Hon har älskat honom varje dag i sitt liv och som gammal vill hon återknyta kontakten och veta att han har det bra. Hon får oväntad hjälp av skribenten Steve Coogan och under resan utvecklas en vacker vänskap dem emellan.


.ENJOY.

1 kommentar :

  1. mamma/mormor11 januari, 2015

    Hej Marie!

    Idag ska vi se filmen du tipsade om. Det brukar ju bli film på söndag eftermiddag. Vad det blåste upp i går kväll, tur att vi hann promenera innan det drog igång ordentligt. Idag är det iallafall lugnare som tur är. Nu lite kaffe och kaka. Ha en fin dag tillsammans med killlarna.

    Kramar

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥