tisdag 11 februari 2014

Hemhjälp?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Jag har funderat lite på det här med hemhjälp.
Ibland önskar jag att det kom en magisk fe som viftade lite med sitt spö och vips skulle man ha en välfylld kyl, skinande hus och kanske tom barnvakt för en kväll. Men det har tidigare känts så avlägset att köpa hjälp då jag för det första inte alls behövt det (singel i lägenhet och sen sambo utan barn) och för det andra har en släng av kan-själv-sjukan.

Men livet ändras och jag känner fler och fler som har någon form av hjälp eller service. Det skulle inte längre kännas så fel att slippa rodda vissa vardagssysslor. Det skulle ju göra mitt liv lättare och ge mig mer tid till familjen. Just nu när jag är mammaledig är det väl ingen konst att fixa allt men tänk sen när V börjar på dagis.... då känns varje minut dyrbar och jag läser mycket hellre sagor och gosar på kvällen än ställer mig och städar eller putsar fönster.
Och när jag tänker på det anlitar jag ju redan mer än gärna flytthjälp, skulle lätt kunna köpa fönsterputs och måste absolut ha hjälp med att beskära träden (har en naturlig fallenhet för att ta död på diverse buskar och småträd).

Mina funderingar går kring för- och nackdelar och jag undrar hur ni tänker? Har ni tex städhjälp och isf hur ofta? Har ni tips om bra firmor? En Stockholmskollega gillar Rena-Hem för att de är pålitliga och bra och för att de även har barnpassning. Sen verkar det inte blir så jättedyrt med ROT/RUT-avdrag. Nåväl, det känns värt att tänka på och jag får fundera vidare.
Ha en skön tisdag!

1 kommentar :

  1. Nej, vi har inte provat men jag vet folk runt om som har. En kompis tar in en som tvättar fönstrena 1 eller 2 ggr per år. Jag vet inte men jag tror jag skulle ha svårt att nån annan skulle städa efter mig. : )

    Ha en toppen vecka!
    Kram Kia

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥