tisdag 4 juni 2013

Det där med försäkringarDet finns två saker vad gäller ekonomi som jag tycker är extremt tråkiga.
Den ena är pensionssparande och den andra är försäkringar. Jag vet egentligen inte varför just de sakerna känns så jobbiga men så fort jag ska se över dem är det som att all info bara går in genom ena örat och ut genom andra. Och när nån frågar hur jag tänkt med det ena eller andra får jag skämmas för att jag helt enkelt har noll koll! Nån som känner igen sig?

Men i och med att Viktor föddes blev jag motiverad att se över hela situationen för vår lilla familj. Och det gjordes med råge! Liv-, person-, bil- och hemförsäkringar ändrades och uppdaterades och nu känns det rätt bra... Trygg Hansa för hela slanten. Mängdrabatt ni vet... Men vilken djungel det är!!! Egentligen är jag fortfarande osäker på om det vi nu fixade blev det bästa men nu är det spikat och en god hjälp på vägen var jämförelsesidor som Insplanet. De hade även en bra blogg där iaf jag fick tips framförallt om hemförsäkringar och resor.

 stjarna
Men nu ska jag inte klura mer på sånt här utan ta med Viktor ut i det fina vädret. Hittills har barnvagnspromenaderna varit aningen nervpåfrestande för att jag inte vetat när han ska vakna och börja gallskrika. Men nu när magen börjar bli bättre (utpumpad bröstmjölk serverad direkt i kolikflaska från MAM - tips som kanske kan hjälpa någon mer) hoppas jag att även vi kan se sådär harmoniska ut som "alla andra" mammor och barn.

.HA EN FIN DAG.

6 kommentarer :

 1. Tova hatade vagnen fram tills för ca 1 månad sen, hon fyller 1 år om två veckor :)
  Ha med en babybjörn undertill och ta upp honom i den om ni är långt hemifrån och du inte orkar bära.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, försäkringar är inte så kul! Vet när jag skulle försäkra katten och fick fråga om livförsäkring, nivåer, självrisk, m.m. ?? Vänta nu det är ju "bara" en katt?? Jag går igenom allt emellanåt och jag använde insplanet också. Himla bra!

  Du kommer säkert se lika harmonisk ut och även de som gör det som du möter kan ha det jobbigt hemma. :) Så ta du en härlig promenad i det fina vädret. Här är det molningt och skit kallt.

  Kram Kia

  SvaraRadera
 3. Det är jag som håller i de där bitarna i familjen... inte kul fast nödvändigt. Skönt när det är gjort. Bra jobbat!
  Så det är de flaskorna du har lyckats bra med. De fanns inte när Ella var liten. Då fanns bara DR Brown. Händer mkt på ett par år. Jag hoppas att ni haft en riktigt skön och harmonisk dag tillsammans på promenad. Kram till er!

  SvaraRadera
 4. Heja dig! Jag jobbade ju med försäkringar tidigare och vet vilken djungel det är. Trygg-Hansa är bra rent generellt, säker på att du gjorde kloka val. Vill du fråga nåt så peta iväg ett mail bara så ska jag försöka svara!

  Härligt att höra att Viktors lilla mage är bättre! Blir fortfarande glad i hjärtat när jag tänker på vår mysiga dejt förra veckan :) På torsdag bär det av till Seattle igen, hemma den 26 juni. Vill du att jag ska handla nåt, så hojta till!

  Ses när jag är hemma igen, håller koll på dig via bloggen så länge. KRAM!

  SvaraRadera
 5. Tänkte också skriva att ha med sjal eller bärsele när ni är ute med vagnen. När N var liten var våra promenader som du beskriver att era varit. Så när han vaknade var det bara att ta upp honom och bära i selen. Men sen när hösten kom trivdes han som fisken i vagnen. Han hade helt enkelt tyckt det var för varmt på sommaren :(. Efter alla dessa råd du fick utan att be om dem så vill jag bara tillägga att du känner ditt barn och hans behov bäst! Så följ känslorna så ordnar det sig :). Kram!

  SvaraRadera
 6. Låter som du har bra koll på försäkringarna nu. Har hört att Trygg Hansas barnförsäkring är bra. Vi har dock länsföräkringar för det är där vi får mängdrabatt :)
  Åååå duuuu, jag känner igen mig SÅ. Det är med att promenara alltså och vara hypernervös över när de ska vakna och skrika. Jag gick måååånga skrikpromenader med Lilly som liten. Vi övade. Första veckan ena (1) gata. Några dagar senare två gator bort, och sen tre och sen ja du vet. Till slut känner man sig säker nog och ger sig iväg på både 1 och 2 timmars promenader. Nu är det sommar och om det krisar med maten kan du inta en parkbänk tex. Ett annat tips kan vara att ha med sig bärselen/sjalen i vagnen ifall den behövs. Då är det lättare att köra hem vagnen med en gråtandes bebis.
  Varm kram!
  Linda

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥