måndag 2 januari 2012

På tröskeln till det nya

Foto: Marcus Lawett för Residence
 
Hola!

Tillbaka till jobbet eller är fortfarande ledig?
Jag har min sista semesterdag och försöker att njuta den så mycket jag bara kan. Men ibland är det inte så lätt. När man står på tröskeln i januari kan jag hamna i en tankengångskedja bäst liknad vid ett mentalt bokslut. Jag summerar det gångna året och gör avstamp för det nya som väntar.

Och det är när man är helt själv hemma och morgonen gryr och allt är helt stilla som man får ro att fundera på vad man verkligen vill. Är jag nöjd med jobbet, funkar boendet osv. Oftast blir det check-ok eller hmmm-det här får jag justera lite under våren. Men när det gäller långsiktiga önskemål krävs lite mer planering och det pussel jag just nu mest av allt vill få ihop är hur man kan bo tillräckligt nära både min och sambons föräldrar (Bohuslän och Skåne) och ändå jobba med det man gillar. Det är inget man löser sådär på direkten så jag börjar istället dagen med enklare saker som en kaffe och det här fina malmöhemmet :D
 
  


Vad är det som gör att man nu genast efter nyår börjar sukta efter vår, pasteller och blommor? Jag fastnade direkt för den första bilden och blev himla sugen på att snart byta varmrött (nu är det minsann inte längre för lite ju hos oss) mot ljust och krispigt.

Ha en fin dag!

8 kommentarer :

 1. Ja det är väl märkligt att man redan nu längtar till våren och ljuset men men, jättefina bilder kram

  SvaraRadera
 2. Cola bilder!
  Önskar dej ett Gott Nytt År
  Kramar Kathrine

  SvaraRadera
 3. Jag längtar massor till våren, har just fårr vårlökar i krukor av syrran. Det gjorde ju inte saken sämre..

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Älskar bilderna på det hemmet!
  Ja, nu är man vårsugen. Alltid lika roligt hur det kan ändras så på bara ett par dagar.
  Allt gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig vårig inspiration du bjuder på så här på det nya årets andra dag!

  Jag jobbade mellan jul och nyår och är ledig denna vecka och sitter också och funderar på det som varit och det som komma skall, vad jag vill med både det ena och andra snurrar i huvudet och jag måste nog hitta ett svar på det...

  Önskar dig ett riktigt gott 2012!!

  Kramar Bella

  SvaraRadera
 6. Visst blir man sugen att fixa hemma med så fina bilder framför näsan. Hoppas på lite ljusare dagar så man kan se vad man gör. Samlar inspiration sålänge.

  Anita

  SvaraRadera
 7. Efter att ha tumlat runt i mörkret så spricker vi av längtan efter lite ljus, såväl i inredning som av dagsljus tycker jag... Goa fortsättningskramar i från mig!

  SvaraRadera
 8. Hej du lilla!

  Känner igen mig i de där tankebanorna, på gott och ont. Men nu ser jag bara framåt såklart med nytt jobb och allt det innefattar för mig :)

  Tack för dina fina hälsningar hos mig, och önskar dig de allra bästa förutsättningarna för det nya året!

  Varmaste kramen Loellan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥