onsdag 21 september 2011

En lugn oas

Foton: Sean Laurenz

 
 
Hej onsdag!
Regnet faller tungt och jag har räddat mig inomhus för en dag på kontoret. Jag är inne tidigare än vanligt och allt är sådär lugnt och skönt så att man kan samla sig innan stormen drar in.

En annan oas jag hittat är det här hemmet i Sydafrikanska Durban. Jag älskar allt med denna plats: ljuset, färgvalen, materialen och möblerna - allt fantastiskt och bildar tillsammans något som inte bara är vackert att se på utan som också ser ut att vara ett hem jag absolut skulle tacka ja till.


Här bor Joy och hennes man och man kan nästan ana att en av dem är arkitekt. Joy har egen firma med kontor ovanpå garaget och om jag hade bott såhär hade jag inte tvekat en sekund - strunt i regn och rusk,  smyg bara ut över gården till kontoret - hur gott som helst ju :D

Men nu är det dags för mig att köra igång.
Dagen väntar och jag vill vara med!

Ha det fint!

PS. Inatt drömde jag att vi sålt vårt hus (som äntligen är nästan färdigfixat) till förmån för ett trångt radhus som tidigare varit antikvitetsaffär och där allt behövde röjas och göras. I drömmen var jag så himla ledsen över bytet och kunde inte för mitt liv förstå hur vi kunde tycka att drömkåken var bättre än det vi har nu. Drömtydning någon? Behöver jag säga hur skönt det var att vakna upp i sin egen säng och göra frukost i ett sitt eget kök och sedan äta den i skenet av levande ljus?

7 kommentarer :

 1. Det var ett ovanligt snyggt hem, att det sedan ligger i sol o värme gör det ju inte sämre precis.

  Mejlade dig just, kram

  SvaraRadera
 2. Imponerad av att du både hittar alla dessa vackra hem och självklart av hemmet i sig!
  Väldigt inbjudande med miljön och möblerna måste jag säga.

  Ha en fin dag i regnrusket:)
  Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Oj vilket mysigt hem där vill jag också bo - kan riktigt känna värmen när jag tittar på bilderna. Drömtydare är jag inte men gud vilken mardröm du hade - skön att vakna upp och allt är som vanligt ;)

  Kram F

  SvaraRadera
 4. Ljuvligt fint. Skulle kunna flytta in direkt. Och bättre väder hade inte gjort ont. Vi hade storm i måndags igen. Och massor av regn i natt. Har du fått någon drömtydning? Du får goola det :)

  SvaraRadera
 5. Hej igen, har du någon bild på dig med utsläppt hår? Letar här på bloggen, uppsatt på alla bilder. Jag vill ha med mig en bild till frisören nästa vecka och visa att jag att jag vill ha det precis så snyggt som ditt. Om det går med mitt hår - han kommer att vara ärlig och uppriktig. Har du ngn bild som du kan mejla?

  SvaraRadera
 6. Puh vilken dröm! Inte för att jag är någon drömtydare på något sätt men jag ser symboliken just i att du känt dig jagad av att inte vara klar, färdig med ert bo....Nu när du släppt den tanken så har inte sinnet riktigt hunnit med och utsätter dig för en prövning att göra allt igen.....Tsss....nä kanske inte ;) googla på det får du se vad du kan få fram.

  Kram raring!
  Loellan

  SvaraRadera
 7. Hej! Först vill jag bara säga tack för en underbar och inspirerande blogg! Bilderna från hemmet i Sydafrika...ååååh, pirret i magen väcktes och även längtan tillbaka dit. Ljuset är verkligen fantastiskt. Man kan inte annat än falla för den "urgoa" färgskalan och fingertoppskänslan som infinner sig i många hem där! /Ha en härlig helg! från en ljungskiletjej!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥