måndag 6 december 2010

Skandinavisk jul





Godkväll!



Jag tycker massor om att titta i inspirations- och pysselböcker inför jul. 
När vi var på stan i lördags hittade jag denna fina coffetablebok med både recept och dekorationstips. Jag ska nog testa att baka något och om det blir gott lägger jag ut receptet :) 
Så länge kanske jag kan tipsa om....


Saffransskorpor! 

 100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
 


Skön vinterkänsla hittar jag även hos Himla i Jukkasjärvi.







Visst är pläden fin!
Fler finns på sparken nedan. 
Jag tycker så mycket om färgkombinationen cerise och ljusblått.







Ha en jätteskön kväll!
För mig blir det nu ett glas vin och braiga serien The good wife.


Kram



1 kommentar :

  1. Vilka fina isiga bilder! Själva isen blir ju liksom lite blåaktig och jag håller med om att det cerisa är jättefint till. Tack för receptet, det låter gott! Kram Linda

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥