fredag 13 juli 2012

Morgonmys


GOD MORGON

Tack för alla fina kommentarer på förra inlägget.
Det känns verkligen som att det ligger ett helt pärlband av besöksvärda platser längs med Sveriges västkust och jag är så glad över att börja upptäcka även de lite sydligare. Jag förstår att det är flera av er som läser som bor i dessa för mig relativt nya trakter och undrar om ni har fler tips på favoritställen? 




Men det är inte alltid man behöver åka så långt för fina saker. 
Något jag älskar är att på morgonen strosa ut på altanen och se vad som ändrats sen sist. Just nu är det extra fint för allt blommar och doftar så himla gott. Så med en tekoppen i ett stadigt grepp och klänningen fladdrande i morgonbrisen försöker jag att fånga några ögonblick med kameran.


Senare idag ska vi gå ut och äta med Kungsbackavännerna.
De och M börjar sin semester idag och vad passar då bättre än en riktig After Work?
Jag får ju vänta lite till men har inget alls emot att smittas av semestervibbar.
Inget alls.

KRAM

5 kommentarer :

  1. Hallå från Indien! Här är helt galet, har så mycket berätta när jag kommer hem. Jobbet går (för det mesta) bra och hotellet är superlyxigt, men det lilla av landet jag ser från bilfönstret mellan de två platserna får det att knyta sig lite i magen. Tänk så bra vi har det i Sverige ändå...

    Vilka superfina krukor du har i trädgården, vill också ha! Var hittar man dem? :) KRAM!

    SvaraRadera
  2. Precis så gör jag med. Går en runda på altanen och ut på gräsmattan för att se hur läget är. : ) Himla skönt!

    Ha en toppen helg!
    Kram Kia

    SvaraRadera
  3. Fler smultronställen i Skåne:

    - Mölle Krukmakeri ( i Mölle dårå) Café med matiga smörgåsar och tomatsoppa och lite bakverk. I ena delen café, i den andra keramikverkstad. Handfatet inne på toaletten är såååå fin.

    - Vintage by Nina, inne i "stan" i Ängelholm. Längst bort mot ån på Storgatan. Vintagesaker ( högt prisläge och kanske inte helt min stil fast mysigt) Och så fik + lunch i lokalen.

    - Albertsgården. I grannbyn, Norra Häljaröd. Söndagar är det kakbuffé. Toras kanelbullar är to die for. När man är där så kan man spana in lite till min lillasysters sommarhus som ligger precis bredvid.

    - Hembygdsparken i Ängelholm. Överraskande bra. Djur och glass. Och lekplats.

    - I Jonstorp, en by bort från er. Tunneberga gästgiveri. Bra husmanskost, fin lunch. Kolla menyn och boka bord. Kommer mkt turister.

    - LIte längre bort - Enkla Ting i Vallåkra. Lovely!!!!!!


    Vi får höras om mer :) Kram

    SvaraRadera
  4. Viken massa bra utflyktstips du bjuder på i mina hemtrakter. Tack! /Nellie

    SvaraRadera
  5. ÅH vad fiiiint! Fina färger och fina krukor. Var kommer dom ifrån?
    Så roligt att ni ska till Ven! Jag har jobbat där och M är född där så vi är väl bekanta. Ni kommer säkert hinna att besöka alla ställen som finns där, det är inte så stort, men lite extra push för rökt fisk i kyrkbacken och Cassiopeja växthus med keramik. Sedan såg jag i lördags att Hvens inredningsatelje som innan hade mest textil hade en riktig utställning utanför och det såg intressant ut. Hvens Getost är även ett måste om ni gillar ost. Kanske en kik på utsikten bakom gamla kyrkan. Ta en karta vid båten så hittar ni allt ni behöver. Justdetja, kanske lunch på Tuna Krogen, de är duktiga! kram!
    Och när du är i Landskrona så borde du besöka Skumpa och Spalje, det ligger ett stenkast ifrån båten. Faaaaaast jag ser nu på deras hemsida att de har semesterstängt... Trist! Det finns en fin pizzeria med italienska pizzor, Mamma Theresa, och ett cafe som heter Why not vid Citadellet - de ställena är mysiga i Landskrona!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för din hälsning ♥